find ud af mere om AUTENS teamet historien 

Hvem er autens

Autens er grundlagt i 2005 og er et af Danmarks ledende og nok mest erfarne konsulenthuse indenfor skoleudvikling, innovative læringsmiljøer, pædagogiske byggerier og samskabende brugerprocesser på børne-, unge- og uddannelsesområdet. Vi går foran med nye dagsordener for skole og læringsmiljøer både herhjemme og internationalt og har bidraget til lærings- og undervisningsbyggerier for over 6 mia. kr. I 2021 åbnede vi datterselskab i New Zealand.

Uddannelse er en af de helt centrale elementer i at skabe gode liv og understøtte en velfungerende verden for mennesker, natur og klode. Med et farvel til tidligere tiders industrisamfund sætter vi ben i en internationalt forbundet verden af kompleksitet, deltagelse, nye videnbegreber, innovative teknologier og hastige forandringer. Vores viden om neurologi og læring såvel som indsigt i de udfordringer, potentialer og kompetencebehov, der tegner sig i fremtidens samfund, forpligter til at gentænke rammerne om menneskers udvikling og læring fra barn til voksen.

Vores mission er at nytænke og udvikle vedkommende, lærende fremtider i samspil med brugerne, inspireret af pædagogisk forskning, innovativ praksis, det 21. århundredes kompetencer og visionære fremtider – med børn og unge i centrum. Vi lægger vægt på at skabe mange veje til læring med fokus på fællesskaber, motivation, kreativitet, leg, kollaboration, handlemuligheder og interaktion med omverdenen – og vi skaber læringsrum, som kommunikerer denne fortælling klart.

Autens’ nære netværk er stærkt, globalt og inspirerende. Vi har vores søsterselskab Autens Pasifika i New Zealand – og derimellem ligger hele verden. Vi leder bl.a. Global Schools Alliance – et netværk for nogle af verdens mest toneangivende skoler som f.eks. High Tech High, USA, Liger Leadership Academy og Green School. Det er et aktivt netværk, som vi hyppigt trækker ind i opgaveløsningen, hvor det er relevant. Der bliver også tit trukket i os til keynotes, podcasts, artikler og tænketanksopgaver m.m. verden over, ligesom vi selv aktivt sætter initiativer igang, der bidrager til den forandring, vi arbejder for.

Alle, I vil møde fra Autens, brænder for at skabe positive forandringer sammen med jer. Vi vil samskabe børnehuse, skoler og uddannelsessteder, hvor børn, unge og voksne oplever hverdagen som meningsfuld, medrivende og lærerig, og hvor lærere, pædagoger m.fl. med stor entusiasme og nysgerrighed folder verden ud på spændende måder for og med børn og unge og altid selv er i læring. Verden er et fantastisk sted – og kun fantasien sætter grænser for mulighederne.

autens teamet

Lene Jensby Lange

Indehaver og direktør

Lene er en internationalt efterspurgt forandringsdriver, konsulent og oplægsholder indenfor fremtidens skole, nytænkning af praksis, udvikling af skole- og uddannelsesbyggerier såvel som design af læringsmiljøer. 

Lene leder Global Schools Alliance, er vice chair i Association for Learning Environments, medlem af HundrED Academy og æresmedlem i ADi Scuola.
Hun sidder i advisory boards for flere kommuners indsatser på børne-, unge- og skoleområdet.
Hun er også co-founder af Link Online Learners. 

Sandra Jenkins

Co-owner og Director, 
Autens Pasifika 
MEdLd (1st Class Hons), PGDipEdLd

Sandra leder Autens Pasifika, vores NZ kontor. Hun er en klog, vidende og inspirerende forandringsfacilitator med et skarpt blik for mennesker, helhed og vision. Hun er helt på hjemmebane som udviklingskonsulent for ledere og lærere, når vi taler læringsledelse, læringshubs, teamteaching og personaliseret læring. Hun er akkrediteret ministeriel rådgiver i NZ gennem Momentum Learning.  

Sandra har mange år som skoleleder bag sig, hvor hun senest på Freemans Bay school  renoveret gennemgribende og skabt innovative læringsmiljøer, der har givet genlyd verden over. 

Peter Frederiksen

Seniorkonsulent

Peter understøtter skoler, teams og ledelser i projektbaserede læringsformer, entreprenørskab, elevdeltagelse, kreativitet og meget mere. Peter har som lærer gennem 10 år selv arbejdet projektbaseret i et professionelt læringsfællesskab, han har udfyldt ledelsesroller på skoler og drevet forandringsprocesser. 

Alex Bell

ALEX BELL

Strategikonsulent og coach

Alex er en verdensklasse ledercoach med mere end 2.400 sessions og skoleledertræninger under frakken – senest i samarbejde med Eden Project om pædagogik for bæredygtighed. Han har lang erfaring fra skoleledelse i London med Ofsted bedømmelsen Outstanding. Han er en yderst erfaren strategi-til-praksis konsulent, der hjælper med at få tingene til at ske. Selv står han bag Portland Education og Xtalks, og sammen med blandt andre Lene har han grundlagt Link Online Learners.

Lisa Schmidt Larsen

Kreativ Koordinator

Lisa designer innovative læringsmiljøer, leder indretningsprojekter og bygger modeller og prototyper, som vi bruger til Learning Space Design Lab™️.

MAGDALENE A. ELBEK

Pædagogisk konsulent og PA

Magdalene varetager med sin baggrund i pædagogik og performancedesign mange af vores brugerprocesser såvel som dokumentationen af brugerstemmer fra både børn og voksne. 

EMMA BOCK

Elevkonsulent

Emma har siden 8. klasse arbejdet indgående med det 21. århundredes kompetencer fra et elevperspektiv og er en erfaren og inspirerende workshop- og oplægsholder for både lærere, pædagoger og elever. Emma har løst opgaver i ind- og udland for både Microsoft, Styrelsen for IT & Læring og Autens. Hun varetager typisk elevinddragelse og elevstemmen i vores mange udviklingsprojekter og skolebyggerier. 

LISE LOTTE DAGGER

Ekstern konsulent

Lise Lotte har været tre år hos Autens med fuldt fokus på projektbaseret læring i kompetenceudviklingsforløb for skoler rundt om i landet. Hun er nu tilbage som lærer og lægger lejlighedsvis vejen forbi workshops og kurser i Autensregi. 

IAN STENZ

Ekstern konsulent

Ian støtter lærere i udviklingen af projektbaseret læring og opbygningen af en god værktøjskasse med glad gejst og en legende tilgang. 

HVEM ARBEJDER VI MED?

Kommuner

Albertslund Kommune, Allerød Kommune, Ballerup Kommune, Bedford Borough, Fredensborg Kommune,  Frederiksberg Kommune, Fredericia Kommune, Frederikssund Kommune, Furesø Kommune, Gentofte Kommune, Gladsaxe Kommune, Gribskov Kommune, Guldborgsund Kommune, Haderslev Kommune, Helsingør Kommune, Høje-Taastrup Kommune, Københavns Kommune, Leicestershire County Council, Roskilde Kommune, Rudersdal Kommune, Rødovre Kommune, Skanderborg Kommune, Slagelse Kommune, Silkeborg Kommune, Sønderborg Kommune, Århus Kommune   m.fl.

Skoler

Bakkegårdsskolen, Bakkeskolen, Blovstrød Børne- og læringsby, Borgerskolen, Byens Skole, Carolineskolen, Engelsborgskolen, Fløng Skole, Funder-Kragelund Skole, Gentofte Skole, Hedehusene Skole, Hellerup Skole, Helsingør Skole, Helsingør Musikskole, High Tech High, Himmelev Skole, Høsterkøb Skole, Islev Skole, Klostermarkskolen, Kokkedal Skole, Lindebjergskolen, Læringshus Nærheden – Hedehusene Skole og Charlotteskolen, Matthew Moss High School, Munkegårdsskolen, Mølleholmskolen, Mørkhøj Skole, VEGA Schools (Delhi), Nivå Skole, Nordre Skole, Ny Hollænderskolen, Ole Rømer Skolen, Ordrup Skole, Pedersborg Skole, Rathlouskolen, Reerslev Skole, Rødding Skole, Samsøgades Skole, Sct. Jørgens Skole, Sct Knuds skole, Sengeløse Skole, Skanderup Efterskole, Skolen på Nyelandsvej, Skovgaardsskolen, Skovshoved Skole, Station Next, Søgårdsskolen, Tjørnegårdsskolen, Torstorp Skole, Østervangskolen, Ådalens Privatskole, 10.klassecenteret i Gentofte, m.fl. – og en lang række skoler i København og Bedford (UK) i forbindelse med dansk-engelske partnerskaber.

Ungdomsuddannelser

Aurehøj Gymnasium, College 360 (tidl. Teknisk Skole Silkeborg), Learnmark, Roskilde Tekniske Skole, Høje Taastrup Gymnasium, Ørestad Gymnasium.

Videregående uddannelser

Aalborg Universitet, Helsinki University, Kaunas university of Technology, Learnmark, Loughborough College (UK), Metropol, Parkwood Academy (UK), Sosu C – learning lab, SOSU Fyn, SOSU Nord,  SOSU Silkeborg, Tampere University of applied Science, UCR – Uddannelsescenter Roskilde
/Slagteriskolen, University College, University College Lillebælt, VIA University College Nordjylland (UCN) m.fl.

Organisationer & virksomheder

Advancis, Association for Learning Environments, Bedford Borough Learning Exchange (repræsenterer >100 skoler i Bedford), CEDEFOP, Danmarks Privatskoleforening, EACT Academy Trust (UK), Edge Foundation, EU (Center for Erhvervsuddannelser), Global Schools Allliance, Link Online Learners, Helsinki University Innokas project, Human Scale Education (UK), HundrED, KMD i Aarhus, SSAT Academy Trust (UK), Universefonden m.fl.

Rådgiver-branchen

Aarstiderne Arkitekter/Sweco Architects, Adept Architects, C.F. Møller (Norge), COWI, D-K2, Educational Arts Ltd, Friis & Molkte Arkitekter, Henning Larsen Arkitekter, KUBEN Management, Mike Davies (UK),  Nøhr & Sigsgaard Arkitekter, Rum, Space Design (UK), Sweco – og en lang række arkitekt- og ingeniørfirmaer i forbindelse med tilbudsgivning på større byggerier./

Dagsinstitutioner, fritidsordninger, klubber m.m,

Blovstrød børnehuse, Børnehuset Skovmosen, Børnehuset Skrænten, Klub Bakkens Hjerte, Klub Fiolen, Klub Svanen, Marslev børnehus, Ordrup Fritidscenter, Vrå Børnehus samt SFO’er på en god række af ovennævnte skoler.

Bøger

PLANNING LEARNING SPACES

Planning Learning Spaces udkom efteråret 2019 og samler de bedste input fra 20 førende internationale eksperter i en guide til design af læringsrum skrevet til arkitekter, skolefolk og skoledesignere. Lene har bidraget til bogen med afsnit om inddragelse og samskabelse – og hvordan læringsrum spiller sammen med hele læringskulturen. Sir Ken Robinson og Herman Hertzberger har begge skrevet forord til bogen, som også får gode ord med på vejen af Andreas Schleicher. 

SPAZI ED EDUCAZIONE

Spazi ed Educazione udkom i efteråret 2019 og samler forskningsbidrag om læringsmiljøer fra ledende italienske kræfter omkring Bologna Universitet med professor Vanna Gheradi i spidsen. Lene har bidraget med et kapitel til bogen om “How the organization of spaces influences on education”, hvor hun peger på, at skolers rumlige organisering må gå nye veje i takt med fleksible og dynamisk organiserede læreprocesser med eleven i centrum.

Følg med på de sociale medier

Close Menu