Sundby Skole vinder WAF Education 2022

Vi kniber os selv lidt i armen og er fantastisk stolte over at Sundby Skolen har vundet World Architecture Festivals kategori for Education. Det er ikke hverdagskost at være med til at vinde en af de største arkitekturpriser i verden.

Noget af det særlige ved byggeriet her er måden, det løfter sig op af jorden som en skive af landskabet, og fra alle undervisningsrum tilbyder en fantastisk udsigt, perspektiv og sammenkobling mellem landskab og byggeri. 

Man inviteres til at gå turen hen over skolebygningen, der med sin halvcirkelbue og stråtækte facade integrerer sig både naturligt og poetisk i landskabet, og samtidig skaber samlingsrum i sin midte. 

Skolen er i bedste danske tradition vært for foreninger, sport og kulturliv og har potentiale og agt til at blive et skønt hjerte i lokalmiljøets sociale liv. 

Set i elevperspektiv er der skabt en let aflæselig klasse- og årgangsbaseret ramme om hverdagens læring og fritid, der vender sig ind mod fællesskabet i midten og fordybelsen i de store perspektiver i randen. 

Læs lidt mere om arkitekturen og se flere billeder her hos Skala Architecture 

Fantastisk gået team Henning Larsenskala architectureMOE DenmarkAutens, ETN Rikke Cora Larsen, BoHus og Guldborgsund Kommune.

vi har også været her

Close Menu