Workshop om identitetsskabende læringsmiljøer for EUC Nordvest 

Hvordan skaber man visuel identitet og relevante faglige læringsmiljøer på kontoruddannelser?

Det var fokus, da vi i november 2023 havde vi fornøjelsen af at holde en Learning Space Design Lab™ workshop for kontoruddannelsen på EUC Nordvest i Thisted. Sammen med vores gode samarbejdspartner Suna Christensen pakkede vi bilen med grej til en inspirerende eftermiddag for uddannelsens lærere og udvalgte elever for at udforske netop det spørgsmål.

Workshoppen var en del af et forløb med EUC Nordvest, som skal spille ind til nationale anbefalinger til fremtidens kontoruddannelser gennem workshops, undersøgelser og prøvehandling. Målet er at skabe bedre studiemiljøer for kontoruddannelser, hvor flere fastholdes, og der skabes en mere synlig professionsidentitet i den fysiske indretning. 

Dagen startede med en ”fernisering”, hvor deltagerne præsenterede erfaringer fra deres undersøgelser siden sidste workshop med Suna. Der var blandt andet fokus på, hvordan professionsmiljøer ser ud hos praktikvirksomheder.

For at give inspiration til det videre arbejde på workshoppen gav Lene Jensby Lange et oplæg om det gode læringsmiljø med fokus på trivsel, læring og identitetsdannelse, inden deltagerne blev inviteret på studietur i inspirationsbilleder. 

Så blev det tid til at bruge hænderne og bygge prototyper af fremtidens læringsmiljøer for kontoruddannelser. Der blev lagt stor vægt på hyggelige, rare rammer, natur ind i lokalerne og varierede arbejdsmiljøer, både i form af sociale opholdsmuligheder og en  indretning, der inviterer til at veksle mellem  forskellige læringssituationer.

Dagen sluttede af med identifikation af relevante afprøvninger frem mod forløbets sidste workshop. 

vi har også været her

Close Menu