Autens vinder campusbyggeri

Spændende og nytænkende Teknisk Skole byggeri i Silkeborg: Autens har sammen med Aarstiderne Arkitekter (totalrådgiver), Søren Jensen Rådgivende Ing. A/S og Møller & Grønborg vundet projektkonkurrencen om en ny Teknisk Skole Silkeborg. Skolen samler HTX, Hotel- & Restaurantskole, Auto-, Håndværk- og Designuddannelser såvel som 200 elevboliger under samme tag fordelt over 23.000 kvm til et budget af 290 mio.kr.

Vi har med afsæt i bygherrens vision for fremtiden skabt et hus eller snarere en læringsby under overskriften Vejen Til Virkeligheden. Et hus, som bygger bro fra folkeskole til arbejdsliv; Som gør læring meningsfuld her og nu såvel som på sigt; Et hus som vokser ud af en moderne læringstænkning, så rammerne bliver klare og funktionelle redskaber for en ny tilgang til læring, motivation, fællesskaber, partnerskaber og meget andet – inde som ude.

Se video af projektet her: Teknisk Skole Silkeborg TSS nyt skolebyggeri (NB: Det tager ca 30 sekunder at loade).

Vi har lagt os i selen for at skabe et nyt, relevant bud på en mangfoldig teknisk skole af det tredje årtusind – i tæt samspil med sin omverden og med klart afsæt i elevernes trivsel og læring.

Kombinationen af dygtige arkitekter, ingeniører og landskabsarkitekter med Autens’ indsigt i moderne læringstænkning og læringsmiljøer nationalt og internationalt har været utroligt frugtbar. Det har bidraget til et hus med et superspændende læringsmiljø, der bidrager til læring, motivation og fællesskab – og som videreudvikler bygherrens vision til et nyskabende bud på en Teknisk Skole i et nyt årtusind.

Teknisk Skole Silkeborg skal fungere som en samlet skole med et arkitektonisk markant udtryk, der understøtter stærke partnerskaber med erhvervsliv og organisationer og ikke mindst er attraktiv for nye elever. En skole, hvor innovation og kreativitet er i højsædet, hvor aktiverende læringsformer og en oplevelsesorienteret pædagogik er bygget ind i murene, og hvor bevægelse er en vigtig del af hverdagen.

Autens var med resten af teamet var oppe imod så markante navne som BIG, CF Møller og Henning Larsen Arkitekter. Som det eneste projektteam havde Årstiderne Arkitekter valgt at samarbejde med specialiserede skolerådgivere fra Autens. Det gav pote i det hårdtslående konkurrencefelt og fremhæves også i de bedømmelser, vi har fået undervejs fra dommerkomitéen.

Projektet skal nu færdigudvikles og projekteres. Autens har til opgave at tage hånd om involveringen af både lærere og elever i det videre arbejde og sætte deres input i spil på innovativ vis, så skolebyggeriet bliver det stærkest mulige redskab for at tiltrække, fastholde, motivere og dygtiggøre fremtidens erhvervsskoleelever i Silkeborg.

Projektet skal stå færdigt i 2016.

vi har også været her

Close Menu