Martec Kragsholmen bliver nyt varetegn for Det Blå Danmark 

Det Blå Danmark får et nyt vartegn:  Kragholmen – søfartsskolen i Frederikshavn. 

AUTENS har sammen med FRIIS & MOLTKE Architects, LYTT Architecture og OJ rådgivende ingeniører vundet projektkonkurrencen om den ny skole for de maritime uddannelser. 

Det har været afsindigt spændende at dykke ned i disse uddannelser til vands og lands, som er med til at løfte både vores land såvel som unge menneskers livsbaner og identiteter. 

Vi har fordybet os i, hvordan man gennem skolens design kan tiltrække en bred målgruppe af unge, åbne uddannelserne op og understøtte engagerende læreprocesser, relationer og venskaber og skabe et trygt og indbydende skolehjem for de unge, der forlader deres kendte rammer for at forfølge en uddannelse her. Vi skabte derpå fundament af fire pædagogiske pejlemærker, som skolen er designet ud fra: et uddannelsesliv, der lykkes; et socialt liv og fællesskaber, der lykkes; et fremtidigt arbejdsliv, der lokker og lykkes og ikke mindst basis for et helstøbt sundt liv og hverdagsglæde, der lykkes. 

Samtidig har vi ønsket at skabe et hus, som de maritime erhverv kan glæde sig over at komme i, så den stærke kobling mellem uddannelse og erhverv såvel som unge og fremtid også fremadrettet får rigtig gode vilkår. 

Fra dommerbetænkningen: “Forslagets fremhæves for at skabe rum i forskellig skala til fællesskaber på tværs af brugergrupper og for bevægelsen imellem – fremmet i et oplevelsesrigt og konsistent grønnere landskab, der gør det attraktivt at færdes og opleve livet, naturen og den maritime kultur for dem der bor, studerer og arbejder på MARTEC.”

Projektet er støttet af A. P. Møller Fonden, som vi også havde fornøjelsen af at samarbejde med på det store 3-årige projekt om Projektbaseret Læring i Høje Tåstrup kommune. 

Nu skal vi i gang med samarbejdet – og vi glæder os!

Læs lidt mere om projektet her.

vi har også været her

Close Menu