Skolen ind i fremtiden – med børnene på hjerte i Jels

Lene var sammen med Mette Thor Jørgensen fra Louise Klinge forbi Jels og Rødding skoler som kickstart på skoleåret. Med os havde vi oplægget Skolen ind i fremtiden med børnene på hjerte.

Vi talte om den skole, vi indholdsmæssigt og læringsmæssigt må udvikle på vegne af børnenes fremtidige liv og om relationskompetence og understøttende læringsmiljøer i den skole.

Vi gav eksempler på skoleformer og læreprocesser, der giver børn læringslyst, virkekraft og mange muligheder i livet i den verden, vi har og som er på vej – på måder, hvor vi giver hver af dem pædagogisk og psykologisk gode vilkår for at deltage, udforske, skabe og erfare. Og ikke mindst hvordan vi i det billede med børnene på hjerte arbejder relationskompetent og stille og roligt ændrer skolens rum for at understøtte en læringskultur for både fællesskabet og den enkeltes muligheder i det.

Oplægget er et led i en større bevægelse mod motiverende mangfoldige pædagogiske og fysiske læringsmiljøer, som står centralt i Vejen Kommunes skolers og dagtilbuds ambitiøse udviklingsarbejde på 0-18 årsområdet.

For medarbejderne på Rødding Skole og Jels Skole har vi samlet oplæg og videoer på dette link

Vi håber, I vil bruge dagen som afsæt for at udforske og eksperimentere med læringsformer, relationskompetence-værktøjer og de fysiske læringsmiljøer i en løbende videreudvikling af meningsfuld, fremtidsrettet praksis for og med alle de børn, I deler hverdagen med. I ønskes et rigtig godt skoleår!

udvikling af læringsmiljøer

vi har også været her

Close Menu